Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Στα απόνερα της εκλογικής περιπέτειας για την ανάδειξη δημοτικής πλειοψηφίας.  

Αυτό το μπλόγκ μπορεί να μοιάζει και πολιτικό ημερολόγιο. 
Ζω σε μια περιοχή που ζει τον μύθο της , έναν μύθο που δεν μπορώ να τον καταλάβω , να συμβιώσω μαζί του, να τον νιώσω , να τον εξηγήσω και μαζί του δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους του. 
Δεν λέω , η καθημερινότητα εμποδίζει το άτομο να βιώσει πολιτικά την ζωή του όχι γιατί αδυνατεί αλλά γιατί έτσι έμαθε και συνήθισε πως αυτή είναι η φυσιολογική ζωή νορμάλ ανθρώπων, μα αυτή η άγνοια της πραγματικότητας δείχνει ανθρώπους χωρίς προσανατολισμό και δίχως εγκέφαλο. Ανθρώπους που ζουν σαν κουρδισμένοι, ανθρώπους που έχουν συμβιβαστεί με την διαφθορά και την έχουν ενσωματώσει στο ηθικό τους αξιακό. 
Την ώρα που βγάζουν δεκάρικους για τα περιβαλλοντολογικά δικαιώματα της ζωή τους την ίδια ώρα ταυτίζονται πολιτικά, κοινωνικά , ιδεολογικά με εκείνους που κατέχουν την εξουσία να επιβουλεύονται την ζωή τους, την οικογενειακή τους οικονομία, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους.  
Οι ίδιοι που έβγαιναν στις πλατείες και ούρλιαζαν εναντίον του θαψίματος των επικίνδυνων υγρών αποβλήτων στην περιοχή της Κεραμιδέζας στο Σχηματάρι, την επόμενη στιγμή έβαλαν υποψήφιοι τοπικοί ή δημοτικοί σύμβουλοι με τον αρχιμάστορα αυτής της ασχήμιας , κομματικό μέλος της Κυβερνητικής παράταξης που έβαλε πλάτες να μην εμποδιστούν ούτε τα σχέδια των Βιομηχάνων της περιοχής ούτε και απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτακης να χρησιμοποιηθεί ο Δήμος Τανάγρας σε νεκροταφείο επικίνδυνων αποβλήτων.  
Τη ίδια στιγμή που γινόταν αυτή η ασχήμια η συγκρότηση συνδυασμού που θα έδινε την μάχη για ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης διαφθοράς , ιδιοποίησης δημόσιων πόρων, βιομηχανίας απ ευθείας αναθέσεων, καταστροφή του περιβάλλοντος ήταν μια φούσκα. 
Υπό την  ηγεσία άλλου κομματικού της κυβερνητικής παράταξης συγκροτήθηκε μια ανομοιογενή πολιτικά και ιδεολογικά και επιχειρησιακά  παράσταση εξαπάτησης των πολιτών που έδωσαν μάχη πραγματική για αλλαγή  μέχρι σημείου που το ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση να χάσουν την μοναδική έδρα που πάντοτε είχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Παρότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος, ο σκοπός της δημιουργίας του συνδυασμού μπόρεσε να κρύψει πως άλλο εξυπηρετούσε και όχι τον πόθο  των πολιτών, που ήταν η αλλαγή της Δημοτικής Εξουσίας. 
Ο συνδυασμός δημιουργήθηκε ως ανάχωμα σε όποια άλλη προσπάθεια συγκρότησης ενός δυναμικού συνδυασμού που θα αφαιρούσε από την Κυβερνητική παράταξη τον έλεγχο του Δήμου όπου παίζονται ευαίσθητα και πολύ κερδοφόρα παιγνίδια για τους Βιομήχανους και την Κυβέρνηση. 
Σε όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο υποψήφιος δήμαρχος είχε πάθει αφωνία. Ενώ είχαν βγει στην επιφάνεια τα στοιχεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας που ενοχοποιούσε τον Δήμαρχο και την συμμορία του , ενώ είχαν διαρρεύσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης χωροθέτησης της ταφής αποβλήτων με οικονομικό όφελος των βιομηχάνων της περιοχής, ..... , ενώ είχαν βγει τα στοιχεία που οι βιομήχανοι είχαν κερδίσει να μη  πληρώνουν τέλη καθαριότητας αλλά να υποχρεώνεται ο Δήμος στην αποκομιδή των απορριμμάτων που δημιουργούν, για τον συνδυασμό που προσπαθούσε να δημιουργήσει πολιτική πελατειακών σχέσεων αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν οριστικό τέλος στην δυναστεία Περγάλια. Απεναντίας, με έντεχνο τρόπο ακόμη και ηχηρά βουβό φάνηκε πως ήταν στημένη η διαδικασία και πως ο Παπαϊωάννου , ως υποψήφιος Δήμαρχος δρούσε κατ' εντολή του κόμματος του παρέχοντας προστασία στην επανεκλογή Περγάλια. Το ανησυχητικό είναι πως ακόμη και τα πιο ευφυή άτομα υποψήφιοι του συνδυασμού του Παπαϊωάννου είναι έξω από ότι ωρύεται και ουρλιάζει  για ότι συνέβη και παραμένουν σε συγκεχυμένη κατάσταση  χωρίς ευθύνες και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας τρέφοντας φρούδες ελπίδες προσπαθώντας οι περισσότεροι να διαχειριστούν την προσωπική εκλογική τους ήττα.  
Κάποιοι δε, που σε όλο το διάστημα ενοχλούσαν ηχηρά τον συνδυασμό για τον τρόπο που πολιτευόταν και την αφωνία του , τώρα προσπαθούν να τον υποστηρίξουν μπρος τον διαφαινόμενο κίνδυνο να δημιουργηθεί Δημοτική Παράταξη με Πολιτικά χαρακτηριστικά έξω από το τοξικό περιβάλλον διαχείρισης και διοίκησης του δήμου που επιθυμεί διακαώς η Κυβερνητική πλειοψηφία να συνεχιστεί.
και επειδή έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η διαδικασία , για την οποία θα γράψω χωριστά, και επειδή από την πρώτη στιγμή βγήκαν μπροστά εναντίον της έχουν αναλάβει να σπρώχνουν τα πράγματα στην κατεύθυνση να μην ευοδωθούν οι προσπάθειες συγκρότησης ενός ρεύματος δημοκρατικών και αριστερών πολιτών που να διεκδικήσει της Δημοτική Πλειοψηφία σε βάρος της Δεξιάς.

Τι είναι η αντιπολίτευση που δημιούργησε η εκλογική αναμέτρηση; Μια δύσμορφη μάζα παραγόντων που πολύ γρήγορα θα αυτονομηθούν πολλοί από αυτούς αφού δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους και  πολύ φοβάμαι πως αρκετοί από αυτούς που έκαναν προσωπικό αγώνα να εκλεγούν ανεξάρτητα αν ο συνδυασμός κέρδιζε ή έχανε , είναι διαθέσιμοι για αλλαγή προσανατολισμού και μετακίνησης. Το χρήμα και η φιλοδοξία είναι ισχυρά κίνητρα . Δεν σέρνει το αιδοίο καράβια αλλά η φιλοδοξία και το χρήμα όταν σμίγουν σε ανθρώπους χωρίς συνείδηση και αυτοσεβασμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ   Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση του όρου «γυναικοκτονία» ήταν σε ένα βιβλίο του John Corry (1801) με τίτλο  A Satirical View ...